iPad, iPhone, Tips'nTricks

iCloud for lille?

Har du oplevet som én af medlemmerne i forum, at iCloud kan blive for lille.

iCloud er den “nye” service fra Apple, som dels gemmer dine iCloud mails, kalender, Bogmærker (bookmarks – altså gemte links til internettet), Fotostream (alle billeder du tager på apparater som iPhone, iPod ipad som kører IOS 5 og derover), dokumenter og andre filer.

Som udgangspunkt får man stillet 5 GB plads til rådighed gratis og det lyder måske ikke af meget.
Men musik, programmer og bøger du har købt, og dine billeder i fotostream tæller IKKE med!

Det er altså kun email, billeder i kamerarullen, dokumenter, konto oplysninger, indstillinger og andre programdata der tæller imod de 5 GB.

Men det der normalt overrasker – er de backups man tager af sin iPhone, iPod og iPad til iCloud – de fylder. For de indeholder jo de hele.
Det foregår automatisk ca. én gang i døgnet, hvis man har slået det til og er på wifi. Som I kan (se billede 1), kan man slå iCloud sikkerhedskopi fra.

Ved at åbne iTunes på sin computer og tilkoble sin enhed til computeren, kan man i iTunes klikke på sin enhed for at sætte disse indstillinger. (se billede 2)

Man kan undlade at benytte iCloud til at tage sikkerhedskopi af hele iPad’en, iPhone’n og iPod’en og i stedet overføre til sin egen computer – eller helt undlade backup. (se billede 3)

Men ved at klikke på lagringsplads (se billede 4) kan man se mere nøjagtigt hvad det er der optager pladsen og slette hver enkelt sikkerhedskopi i iCloud, for at skabe mere plads.

Alternativt kan blot købe ekstra plads.

Det er endnu ikke muligt at slette sine billeder fra Fotostream, men det betyder heller ikke noget – da de ikke regnes med i grænsen på 5 GB.

/AppleTossen