Apple nyheder

iPhone 5 den 12 september…

iPhone 5 lancering d. 12 september
iPhone 5 lancering d. 12 september

Det forventer vi alle i alt fald.

Mange nyhedssites/bloggere har skrevet mangt og meget om dette. Det er nærmest ved at blive for meget. Kan I alle huske hvor skuffede vi blev da iPhone 4S blev lanceret?
Blot en tanke…

Hvad kan vi forvente i morgen?

Hvad sker der i morgen? Jo Apple afholder endnu engang et større event i “Yerba Center for Arts – i San Fransisco, hvor alle forventer at de vil løfte sløret til Apple næste generation af iPhone – iPhone 5 eller måske “den nye iPhone” som den seneste iPad hedder – fremfor iPad 3.

 

 

Iphone 5 sammenlignet med mulig iPad Mini

Nogen mener ligefrem at der både kommer en Iphone 5 og en ny iPad Mini.

Jeg mener personligt, at en en eventuel iPad mini er tvivlsom og bliver med stor sandsynlighed ikke lanceret samtidig med en ny version af deres mest populære produkt – iPhone.

Mulige forbedringer i den nye iPhone 5

 • Skærm
  De fleste rygter og såkaldte “afsløringer peger klart i retning af en større iPhone 5 – altså en større skærm. Men modsat de fleste konkurrenter, som lancerer nye versioner med større skærme på alle leder, så peger alt på, at iPhone 5 kun bliver højere eller længere på den længste led. Skærmen skulle ifølge rygterne blive enten 4 tommer eller måske endda 4,6 tommer. Nogle mener også at der er tale om et buet glas.
 • Stik/Tilslutninger
  Alt tyder på, at den næste iPhone får et nyt stik – fremfor det berømte 30 pin stik, bliver det nok i retning af et almindeligt USB stik. Der skrives meget om dette – om et muligt 8 pin stik et 9 pin stik, muligvis et USB stik.
  Personligt, kan jeg ikke forstå al den spekulation. Jeg læste for noget tid siden, at Apple var nødsaget til at lave om på stikket grundet press fra EU – om at de skulle levere telefoner der kunne oplades via standard tilkoblinger – altså i stil med USB tilslutning.
 • 4G
  De fleste af os regner med at se den næste generation af data via mobilnettet – 4G i denne nye iPhone.
 • Bedre Kamera
  Måske et HD kamera på forsiden – seneste og nyeste kamera teknologi fra Sony.
 • NFC (Near Field Communication)
  Flere af konkurrenterne har denne nye teknologi indbygget, som muliggør hurtig og nem betaling ved kasseapparatet, ved blot at føre telefonen tæt forbi et apparat der kan kommunikere med telefonen.
  mange håber, at netop Apple indfører dette, for at sætte skub i udbredelsen af denne teknologi.
 • IOS 6
  Apple forventes også at lancere IOS 6 – altså det nye styresystem til Apples mobile enheder, som udkommer her i efteråret.
  Her kommer blandt andet Facebook integration, således at alle applikationer nemt og enkelt kan dele direkte til Facebook.
  Apple eget “Google Maps” – et nyt og spændende koncept, hvor Apple vil relancere hele Google Maps oplevelsen med deres egne interaktive 3d billeder.
  Fælles Fotostreams – altså nu mulighed for at dele billeder fra ens FotoStream, som automatisk sender de seneste 1000 billeder taget med et Apple apparat op i skyen og synkroniserer dem til alle ens Apple apparater.
  Én af de helt store ting, bliver nok muligheden for FaceTime over 3G – altså Apple’s video telefoni teknologi, som indtil nu “kun” har været understøttet på WiFi.
 • Ny bagside
  De fleste rygter peger i retning af en ny bagside lavet af metalligende materiale – for dermed at mindske den eksisterende lidt skrøbelige bagside, som nemt får ridser.
 • Nogle taler om “liquid metal” – at Apple kunne indføre et chassis til den nye iPhone som kunne være lavet af dette nye banebrydende materiale. Dette materiale blev oprindeligt udviklet af California Institute of Technology (CALTECH). Apple har indtil videre eneret – på at benytte dette materiale i forbruger elektronik.
  Vil Apple introducere dette materiale i denne udgave af iPhone, vil det anerkendte Forbes anbefale køb af Apple aktier – trods den i forvejen høje pris.
Uanset hvad er forventninger (desværre) så høje, at Apple næsten kun kan skuffe. Apple er stadig førende på dette felt, men presset på Apple er stigende og behovet for nytænkning fra Apple er nu større end nogensinde.

Uanfægtet af rygter, eventuel skuffelse i medierne, er jeg som alle andre Apple disciple – fuldstændig ligeglad med alle mulige betænkeligheder omkring det kommende barn… som vi alle vil fare ud og købe, så snart vi får lejlighed til det. For vi elsker Apples nye produkter! 😉