Steve Jobs

“The lost interview” … unmissable

I 1995 da Bob Cringely var ved at lave en TV serie om “Nørdernes Triumf”, lavede han et mindeværdigt timelangt interview med Steve Jobs. Man brugte kun en meget lille del af dette interview og resten blev lagt væk.
I løbet af årene har mange forsøgt at finde resten af interviewet, men uden held – derfor er det blevet kaldt “the lost interview”.
Efter Steve Jobs død, blev det endnu mere interessant at finde det resterende del af interviewet. Journalisten der dengang interviewede ham, fandt udsendelsen på et gammelt VHS bånd. Nu har man forbedret kvaliteten ved hjælp af nutidens teknologi og nu bliver interviewet vist rundt omkring i USA i de såkaldte landmark theaters.

Så Ja – vi kan ikke se dem endnu – men mon ikke snart interviewet kan ses på nettet i DK – om ikke andet, så ved hjælp af Ninja Tricks – som Nikolaj Sonne plejer at sige.

Det var ca. 10 år efter at Steve Jobs “forlod” Apple, Jobs var på daværende tidspunkt igang med opbygge Next – en niche produktion af højtydende kvalitets computere med et avanceret unix baseret styresystem – som senere blev solgt til Apple.

I interviewet taler Jobs om de tidlige dage, hvor Steve Jobs og Steve Wozniak byggede en lille blå boks, hvormed de gratis kunne ringe “long distance”. De ringede faktisk til Paven. De blev på daværende tidspunkt ikke rigtig anset som nogen der egentlig kunne noget, men de samlede den første Apple Computer og grundlagde senere firmaet Apple.
Steve Jobs værdi var ca. 1 million dollars da han var 23, over 10 millioner da han var 24, og over 100 millioner da han var 25, men det var slet ikke det der var vigtigt “skulle han have sagt”.

Du kan finde Landmark Theaters her. Der er ligeledes lavet et helt site omkring dette forsvundne interview… som passende hedder www.stevejobsthelostinterview.com

Indtil da, kan vi andre kun se et preview af dette interview.